Kontrola pristupa

Bez obzira koliko kontrola kretanja djelovala jednostavno, u stvarnosti je situacija bitno drugačija. Kontrola kretanja obuhvaća najšire područje opreme i tehnoloških rješenja, od jednostavne kontrole jednih ulaznih vrata dosloženih sustava višestruke kontrole brojnih vrata, rampi, ormara, elektronskih uređaja (kao npr. ventilacija ili rasvjeta) i sl.

Ovim sustavima moguće je pratiti i evidentirati vremena prolazaka kroz određene kontrolne točke pa se tako uz primjenu terminala za evidenciju vremena može nadzirati i evidentirati radno vrijeme zaposlenika. Svakako je bitno da se ovaj sustav spreže sa drugim sustavima zaštite na objektu jer time njegove funkcije u potpunosti dolaze do izražaja. Isto tako je bitna integracija i sa drugim tehničkim sustavima na objektu, pogotovo sa sustavima automatskog upravljanja objektom ako takav sustav postoji.

PERCo je vodeći Ruski proizvođač kontrole pristupa i ulaska. Od osnivanja društva u 1988, PERCo-va glavna djelatnost je razvoj i serijska proizvodnja sigurnosnih sustava i opreme. Visoka kvaliteta PERCo proizvoda prepoznata je u cijeloj industriji u 75 zemalja širom svijeta.
PERCo sustav upravljanja kvalitetom certificiran je u skladu s ISO 9001:2008 međunarodnim standardom. Proizvodi su usuglašeni s europskim standardom (EC). Zahvaljujući state-of-the-art proizvodnih objekata i korištenje inovativnih tehnologija, PERCo dizajnira, proizvodi i uspješno prodaje proizvode koji zadovoljavaju međunarodne standarde u sigurnosnoj industriji.


Visual Plus korporacija s XPR proizvodima pruža širok izbor modernih samostalnih i mrežnih čitača za kontrolu pristupa, od vrlo stilski uglađenih tipkovnica, biometrijskih čitača pa sve do kontrolera baziranih na softveru prilagođenom za bilo koju aplikaciju.


iLOQ je brzo rastuća Finska tvrtka s uredima u četiri zemlje. Njihova patentirana inovacija je prvi i jedini elektronski cilindar za zaključavanje u svijetu koji struju za rad dobiva od umetanja samog ključa.
Osnivač tvrtke g.Mika Pukari prije osnivanja iLOQ-a, radio je na rješavanju zaključavanja i sigurnosnih zahtjeva velikih poduzeća prilikom čega bi se stalno iznova suočio s istim problemom, mehanički sustav zaključavanja bio je beznadno staromodan. Brave je često morao mjenjati gotovo na tjednoj bazi, a ako je ključ bio izgubljen, razina sigurnosti momentalno bi pala. Pukari je prodao svoju zaštitarsku tvrtku i ubrzo počeo razvijati potpuno novu vrstu zaključavanja. Godine razvoja rezultirale su iLOQ sustavom za zaključavanje koji je predstavljen po prvi put u 2007, u Helsinkiju.
Međunarodne nagrade i brzo rastući broj klijenata pokazuju da su vremena klasičnih mehaničkih zaključavanja gotova. iLOQ je međunarodna priča o uspjehu koja je obnovila industriju zaključavanja više od bilo koje druge inovacije u nekoliko proteklih desetljeća.


ige logoIgE je vodeća Europska tvrtka na polju security-a i jedan od vodećih proizvođača magnetskih brava za kontrolu pristupa. Osnovana je 1997 godine. Svjetski je stručnjak u opremi za sigurnost banaka poput: Interlocking sistema, bankomata, mobilne banke, Pay box sistema itd. Specijalist je na polju kontrole pristupa, detekcije droge i eksploziva, Skenera, nadzornih sustava javnog prijevoza, Anti-eksplozivne opreme, kontrole prtljage.
IgE je dio globalne kompanije nastale na ideji od prije 25 godina, kada je grupa mladih poduzetnika iz Europe, Azije, Amerike i Australije odlučila ostvariti svoju zajedničku viziju za sigurnost u skladu s modernim dobom. Od te ideje pa do danas, ostvarilo se međunarodno povezivanje između pet kontinenata koje je rezultiralo suradnjom temeljenom na bogatom iskustvu za zadovoljenje najviših potreba klijenata.


Winkhaus razvija, proizvodi i prodaje tehniku okova i sustave nadzora za prozore i vrata, sustave zaključavanja, sustave za kontrolu pristupa i evidenciju vremena, sigurnosne brave sa više točaka zaključavanja kao i sustave za automatizaciju i manipulacijsku tehniku. Winkhaus grupa, koja je u obiteljskom vlasništvu od utemeljenja 1854. godine, sa svojih 2.200 zaposlenika širom svijeta spada među najveća srednja poduzeća.

PERCO okretne rampe i barijere

image002
PERCo ima više od 23 godina iskustva u serijskoj proizvodnji opreme za kontrolu pristupa. Visoka pouzdanost PERCo rampi dokazana je kroz desetke tisuća instalacija u 75 zemalja diljem svijeta. PERCo posebnu pozornost posvećuje učinkovitom djelovanju prodanih proizvoda. Instalirani kao samostalni sustavi, PERCo prolazna vrata i okretne rampe pružiti će osnovno rješenje kontrole pristupa upravljivo daljinskim upravljačem. Integriranjem sa sustavom kontrole pristupa mogu pružiti vrlo visoku razinu sigurnosti, kako bi se zadovoljile čak najzahtjevnije aplikacije. U slučaju nužde prolazna vrata ili okretište se mogu otključati mehaničkim otpuštanjem pomoću ključa. Opcionalno okretna rampa može biti opremljena s protu-panik sklopivom rukom koja omogućava slobodan prolaz u izvanrednim situacijama, bez uporabe bilo kakvih posebnih ključeva ili alata.
PERCo okretne rampe i vrata mogu biti instalirane zajedno s odgovarajućim ogradama. Podesive spojke i elementi omogućuju povezivanje dijelova ograde pod bilo kojim kutom omogućavajući različite konfiguracije. Zglobni dio kod rotacijskog modela posebno je dizajniran kako bi osigurao nesmetan i brz bijeg do visine otvora od 1200 mm, što ga također čini pogodnim za pristup invalidskim kolicima i prihvat odnosno isporuku velikih ili glomaznih predmeta.

IP-rampe

KT-02.3 IP-rampa

image003KT-02.3 IP-rampa je samostalan sustav za učinkovitu i sigurnu kontrolu pristupa do objekta pomoću beskontaktnih kartica po ovlaštenom ili ne ovlaštenom principu.
Inicijalna instalacija IP-rampe KT-02.3 je jednostavna i brza. Samo učvrstite okretnu rampu sa sidrenim vijcima u pod i spojite na 12V DC napajanja i internetsku mrežu.
Dizajn sustava

image004
Standardna isporuka uključuje:
• okretnu rampu s ugrađenim kontrolorom i dva čitača kartica
• daljinski upravljač
• besplatni jednostavni korisnički softver PERCo-SL01

Glavne značajke:
KT-02.3 IP-rampe mogu raditi čak off-line s kabelskim RC panelom ili bežičnim daljinskim upravljačem ili kao dio sustava za kontrolu pristupa putem čitatača kartica uz predočenje pristupne kartice ili putem računala spojenog putem Etherneta na LAN.

Ugrađeni kontroler pristupa ima bez naponsku memoriju za pohranu do 50.000 kartica i 135,000 događaja.

KT-02.3 kućište je opremljeno s dva ugrađena čitača za EMM kartice postavljena ispod indikacijskog modula. Svaki od indikacijskih modula je opremljen s tri grafička pokazatelja: zelena strelica pokazuje da je pristup odobren, žuto "ruka s karticom" znak pokazuje da karticu treba prezentirati i crveni znak stop koji pokazuje da je pristup odbijen.

Ugrađeno mehaničko oslobađanje zaključavanja omogućuje ručno otključavanje okretne rampe s ključem, što pruža slobodnu rotaciju u oba smjera prolaza.
image005     image006

                  Lista događaja                                     Video identifikacija

Dodatne opcije
Instalacija dodatnog PERCo-SL02 softvera s video identifikacijom omogućava da se spriječi neovlašteno korištenje važećih ID kartica koje su se izgubile ili su ukraden ili ih se na neki drugi neovlašteni način dobilo. Kada se kartica prezentira čitaču, slika iz baze podataka se pojavljuje na zaslonu računala čuvara/zaštitara. Čuvar lako možete provjeriti lice onog tko želi ući sa slikom lica dobivenom iz baz, te potom odlučiti hoće li dopustiti pristup ili ne.

Za optimalnu kontrolu pješačkog toka, KT-02.3 IP-rampa može biti isporučen s odgovarajućim ogradama.
Kućište okretne rampe može biti opremljeno s protu-panik sklopivom „rukom“.

     image007                    image008
Kontrola premoštenja ključem                    Skriveni čitač kartica

Tehnički podaci:

image010image012image014
image016image018image020
image022image024image026

Materijali i obrade:
Kućište: čelik plastificiran
Gornji poklopac: od nehrđajućeg čelika
Okretne ruke: od nehrđajućeg čelika


Okretne rampe / vrata / ograde

image027Sustavi okretnih rampi, vrata i ograda su učinkovita sredstva za kontrolu protoka pješaka na ulazima proizvodnih objekata, upravnih zgrada, ureda, škola, sveučilišta, stadiona, fitness i rekreativnih centara, zabavnim parkovima i zoološkim vrtovima, trgovačkim centrima.

PERCo proizvodi široku paletu rampa, vrata i ograda kako bi se zadovoljilo različite zahtjeve dizajna, veličinu i nivo sigurnosti.


Glavne značajke PERCo okretnih rampi:
• Ugrađena ploča za upravljanje ili daljinski upravljač u standardnom setu
• Modeli za unutarnju i vanjsku upotrebu
• Modeli s protu-panik okretnom rukom
• Visoka propusnost
• Kontrola prolaza u oba smjera
• LED indikacija smjera
• Napajanje 12-36V
• Kontrola premoštenja ključem za hitne situacije
• Inertna i lagana rotacija

Način rada PERCo rampi:

• Jedan prolaz u jednom smjeru
• Slobodni prolaz u jednom smjeru
• Jedan prolaz u svakom smjeru
• Slobodni prolaz u oba smjera
• Uvijek zaključana (zatvoren za ulazak i izlazak)
• Zaključani način pristupa za dodatnu video ili biometrijsku identifikaciju kada je potrebna pojaćana kontrola pristupa (samo za rotore pune visine)

Radni mod se namješta pomoću daljinskog upravljača ili pomoću komandi sustava za kontrolu pristupa.

Dodatna oprema:
• Svjetlosni indikator upravljanja
• Bežični daljinski upravljač
• Jedinica za hitno otključavanje
• Sirena i senzor upada


PERCo čitač kartica

image028IC-03 čitač/hvatač kartica je dizajniran za rad unutar sustava kontrole pristupa, kao jedinica za čitanje, pohranu (hvatanje) i čuvanje kartica izdanih posjetiteljima s vraćanjem na izlasku.
IC-03 čitač/hvatač kartica s Wiegand sučeljem priključen na kontroler integriran u sustav kontrole pristupa ima sposobnost raspoznavanja kartica od osoblja i od posjetitelja.

XPR

XPR u ponudi ima vrlo širok asortiman opreme za kontrolu pristupa. Glavna podjela je na beskontaktne čitače, biometrijske čitače i tipkovnice koji se dalje dijele na samostoječe, mrežne ili bežične koji se opet nadalje mogu naći u različitim izvedbama za unutarnju i vanjsku primjenu, u metalnim ili plastičnim kućištima te u antivandal izvedbi. Tu je još i razna dodatna oprema poput ukrasnih maski u raznim bojama i sl. Uglavnom asortiman je tako velik da bi za predstavljanje svakog elementa pojedinačno trebalo prostora od desetak stranica. Kako bi ste saznali više pogledajte katalog opreme – ovdje!

image001
Tipkovnice
- Samostojeće
- Bežične
- Mrežne


image002
Beskontaktni čitači
- Samostojeći
- Mrežni


image007
Kontroleri i software
- Samostojeći
- Mrežni
- Software


image008
Biometrijski čitači
- Samostojeći
- Mrežni


image003image004

image005image006

Oprema
- Tipkala osjetljiva na dodir
- Oprema za beskontaktne čitače i daljinsko upravljanje
- Biometrijska oprema
- Oprema za kontrolere


ELEKTROMAGNETSKE BRAVE


U 2009 godini IgE je službeno izbacio liniju elektromagnetskih brava Vortex ©.
Univerzalni magnet vrlo male veličine izveden sa stožastim otvorom u koji ulježe pin vrlo jake legure obuhvaćen magnetskom i mehaničkom silom.

Brojke govore same za sebe:
✔ sila držanja: + 400%, (x 5), > 15 000 N 1
✔ Veličina: 75% manja od standardnih magneta
✔ potrošnja struje: 50% niža od tradicionalnog magnet
✔ Ekologija: 75% manje od sirovine

Za praktične svrhe, to znači bolju integraciju, tanje dovratnike ljepšeg izgleda, potreban je manje snažan izvor el.energije, lako se kombinira s priborom za montažu.
Sve ove značajke, a bez da se narušava stupnj sigurnosti, čine liniju proizvoda Vortex još snažnijom ...

Posljednje ali ne i najmanje važno, Vortex proizvodi opremljeni su senzorima tlaka:
EW tehnologija (Early Warning) čime se postiže da jedinica pošalje alarm čim je pristup nasilan i bez odobrenja. Ovaj model zaključavanja upozorava prije nego li je pristup probijen. To je jedinstvena prednost na tržištu zaštite.

Uvjereni smo da se uspjeh nalazi u razlici, zar ne?

Dakle, pogledajte sljedeće stranice i otkrijte ovaj jedinstven spektar proizvoda,
zaštićenih s više svjetskih patenata.

Više su od alternative elektromehaničkim bravama.
Uz dobar dizajn i uštedu cijene nude i veliku pouzdanost.
Danas se magnetske brave koristite svakodnevno, za sve vrste objekata te uspješno odoljevaju pokušajima vandalizma kod osjetljivih pristupa. Najbolja rješenja trebaju međutim da se razviju, i odgovore željama dinamičnih igrača na tržištu. Potrebno je proizvesti manje
elektromagnetske brave, učinkovitije, ekonomičnije, više ekološke, osobito manjom potrošnjom struje.

Magnetska brava je izrađena od čelika, bakra, smole i manje ili više elektroničkih komponenti, ovisno o modelu.

Što se očekuje od magnetskih brava?

• Da imaju dovoljnu moć držanja i jednaku snagu s + /- 10% odstupanja u odnosu na vrijeme uporabe.
• Da je uspješno zaštićena protiv korozije
• Postojanost magnetizma čak i nakon 25 godina neprekidnog korištenja.


iLOQ


iLOQ je prvi i jedini samonapajajući elektronski cilindar za zaključavanje u svijetu koji iskorištava struju dobivenu indukcijom prilikom umetanja ključa. iLOQ digitalno zaključavanje nudi lakši i sigurniji pristup upravljanja od mehaničkog zaključavanja, sa znatno nižim troškovima korištenja tijekom vijeka trajanja, nego što su kod tradicionalnih elektromehaničkih zaključavanja.

iLOQ S10 rješenje je pouzdano, visoke kvalitete i troškovno ekonomično, dok istovremeno čuva okoliš. Sigurnost je visoka dok je upravljanje pravima pristupa izuzetno jednostavno i fleksibilno.
iLOQ S10 je jednostavan za instalaciju i potpuno prilagodljiv, ne treba baterije i nema kabliranja.
iLOQ cilindri su samonapajajući pomoću indukcije dobivene gibanjem ključa unutar cilindra prilikom umetanja.

Odaberite iLOQ S10 kada trebate beskompromisnu sigurnost zaključavanja, fleksibilno upravljanje pravima pristupa, uštedu vremena i novca, a ujedno brigu o okolišu kao i superiornu prednost u smanjenim troškovima i logistici.
iLOQ S10 je idealan izbor za sigurnost poslovnih zgrada, javnih prostora, stambenih jedinica i industrijskih postrojenja.
iLOQ S10 sustav zaključavanja nudi moderno internet bazirano rješenje
za sigurno i napredno upravljanje bravama i ključevima. Sustav nudi kompletnu paletu cilindara. ILOQ S10 je razvijen za zahtjevne aplikacije s potrebama visoke sigurnosti u kombinaciji s fleksibilnim upravljanjem pravima pristupa.
iLOQ S10 znači naprednu sigurnost pristupa. Sustav nudi brz i jednostavan postupak uklanjanja izgubljenih ključeva, pristupačnu ugradnju i održavanje,
učinkovito upravljanje u potpunosti programibilnih brava i ključeva. Svi sustavi za zaključavanje su konstruirani za dugi vijek trajanja. iLOQ S10 znači uštede uz napredni pristup upravljanja za čitavog vijeka trajanja.
Samonapajajući iLOQ sistem je buduća generacija sustava zaključavanja koji eliminiraju probleme s mehaničkim ključevima, baterijama elektromehaničkih sustava zaključavanja i ožičenjima kod klasičnih sustava kontrole pristupa.
Stoga zašto riskirati kad možete imati najbolje?


BlueChip


Winkhaus-ov BlueChip je revolucionarni potpuno elektronički sustav kontrole pristupa koji zahtjeve ne ostavlja neispunjenima. Jedan od primjera je proširivost. BlueChip vam omogućuje da imate beskonačan sustav zaključavanja na raspolaganju za kontrolu čak i najsloženijih struktura. Glavna prednost je da se otključavanje i zaključavanje vrata vrši uobičajeno. Sustav je jednostavan za rukovanje i nudi potpunu sigurnost, u slučaju gubitka ključevi lako mogu biti poništeni.

Winkhaus elektronski cilindar BlueChip


Blue Chip cilindar odgovara svakoj DIN bravi i vrlo se lako montira, na isti način kao i mehanički cilindri.

Ovim potpuno elektronskim sustavom zaključavanja nudimo Vam gotovo neograničene mogućnosti. Pri tome se postupak zaključavanja za korisnika ne mijenja. Umetne ključ, okrene i otvori pod uvjetom da je za to prethodno dobio autorizaciju.

Autorizaciju možete u svako vrijeme promijeniti, oduzeti ili omogućiti jednostavnim postupkom pre-programiranja. Pri tome ne morate mijenjati cilindar niti kompletni sustav zaključavanja. Isto vrijedi ako se izgubi ključ.

Čitava elektronika skupa sa 2 litijumske baterije nalazi se u cilindru i time je optimalno zaštićena. Blue Chip ključ je otporan na vodu, može se dobiti i kao kombi-ključ, u kombinaciji sa mehaničkim ključem.

Modeli koji Vam stoje na raspolaganju: DIN-cilindar, polucilindri, cilindar sa gumbom u svim uobičajenim dimenzijama, kao i lokoti i čitači za otvaranje ulaznih vrata. Kao opcija mogu se dobiti i cilindri sa vremenskom funkcijom.

Sigurnost ne može biti izolirano rješenje. Samo kada se svi elementi jednog sustavnog koncepta idealno spoje, optimalna zaštita i korist su zajamčene.

BlueChip cilindri i čitači

CILINDRI

Postoje razni modeli BlueChip cilindara prikladni za sve vrste unutarnjih i vanjskih vrata. Cilindri su dostupni u Euro-profilu presvučeni niklom. Jednostrani počinju od 30mm dužine, dvostruki i okretni počinju od 30/30mm s nastavcima dostupnima u koraku od 5mm.
Jedinstvena značajka BlueChip cilindar je nepotrebno ožičenje*. Cilindri se napajaju pomoću litijske baterije koja je smještena unutar cilindra ili samih vrata.
* S izuzetkom BC EN UP


ČITAČI


Dostupni su unutarnji i vanjski čitači, koji se mogu montirati nadžbukno ili podžbukno u kutiji. Napajaju se s 12V, a upravljaju pomoću ovlaštenog BlueChip ključa.


Sustavi za kontrolu pristupa

Jedan od najvažnijih savjeta koji možemo dati u ovom trenutku jest da uz sustave kontrole kretanja (bilo da je riječ o kontroli prolaska a pogotovo ako je riječ o evidenciji radnog vremena) obavezno ugradite sustav videonadzora kako biste ostvarili dvostruku potvrdu identiteta osobe koja je u određenom trenutku pokrenula događaje na sustavu kontrole kretanja bilo očitanjem kartice, otiskom prsta ili nekim trećim načinom. Osim toga se u sustavu evidencije radnog vremena na taj način sprječava mogućnost prijevare - jedan radnik “otkucava” radno vrijeme za njih petoricu i sl.

Mogućnosti su brojne i ići u razradu svake pojedine mogućnosti primjene i odgovarajućih savjeta bio bi vrlo opsežan posao tako da je naša osnovna preporuka da nas za bilo koje rješenje kontaktirate kako bismo mogli ponuditi tehničko rješenje koje zaista odgovara stvarnim potrebama.

access_controlszgrada alarm centar