Coworking Zadar – COIN

Ovo je jedan zanimljivi projekt iz 2015. godine kojega smo dobili pobjedivši na natječaju raspisanom od Grada Zadra. Riječ je o projektu kojega je pokrenuo mladi tim entuzijastičnih stručnjaka zaposlenih u Gradu Zadru, prepoznavši potencijale koje kao grad mogu iskoristiti surađujući s EU fondovima u financiranju kvalitetno osmišljenih projekata jedan derutni i zapušteni objekat pretvorili su u prostor gdje mnogi mladi poduzetnici imaju na raspolaganju svu potrebnu infrastrukturu i uredne moderne prostorije za rad.
Projekt je sufinanciran s nekih 85% financijskih sredstava od strane EU fondova, a ostatak sredstvima grada što je u praksi značilo strogi nadzor auditorija direktno postavljenog od strane EU.
Jedan od glavnih uvjeta je bio da oprema mora posjedovati certifikate porijekla iz zemalja EU što je zapravo uz današnju masovnu proizvodnju u Kini gotovo nemoguće pronaći. Čak su već odavno mnogi veliki zapadno europski proizvođači preselili svoju proizvodnju u Kinu, pa je danas zaista vrlo teško na tržištu pronaći kameru koja je proizvedena u EU. Na sreću pošto smo još 2011.g postali certificirani instalateri škotskog proizvođača “Indigovision”, uspjeli smo zadovoljiti postavljeni uvjet i na koncu uspješno realizirati svoju zadaću.